Daca vrei sa devii antreprenor, probabil deja ai facut un prim pas, ori ai creat un site, ori ai inceput un podcast sau ai pus pe foaie planul tau.

Dar teama de esec poate ajunge adesea in calea succesului nostru. Deci, cum sa iti confrunti friciile si sa gasesti curajul de a-ti asuma riscurile?

Sa fim sinceri. Frica face parte din noi, iar uneori frica este chiar sanatoasa. Frica este raspunsul corpului nostru pentru supravietuire, este o conditie naturala si biologica pe care o experimentam cu totii.

Este, de asemenea, o mare parte din a fi un antreprenor. Esecul este un lucru foarte necesar pentru a reusi ca antreprenor. Trebuie sa treci prin esecuri.

Daca intrebi orice antreprenor de succes daca a esuat vreodata iti vor spune „absolut!”

In timp ce frica este sanatoasa si ne tine in siguranta, atunci cand este scapata de sub control ne poate determina sa facem alegeri gresite in viata.

In loc sa faci acel salt pentru a incepe o afacere, te vei agata de un loc de munca „stabil” de la 9 la 5 pentru a avea un sentiment de siguranta.

In loc sa iti traiesti visul si viata pe care ti-o doresti, vei traii in invidie, agatandu-te de confort.

Asa ca stai pana la finalul articolului pentru a afla cum sa iti depasesti friciile si sa faci orice iti doresti.

Mai intai hai sa vorbim despre formele fricii.

Formele fricii

Frica vine in multe forme pentru un antreprenor. Acestea includ:

Teama de a nu fi suficient de bun

Multi dintre noi sufera de „sindromul impostorului”, temandu-se ca nu avem ceea ce este cu adevarat nevoie pentru a avea succes.

Ne temem ca la un moment dat altii vor afla ca nu suntem suficient de buni. Acest sentiment se manifesta in multe feluri: inclusiv perfectionismul, workaholismul, auto-sabotajul.

Frica de insecuritate financiara

Aceasta este o teama mare care ne tine adesea legati de locuri de munca care nu ne plac.

Termenul „catuse de aur” descrie un scenariu in care cineva ramane intr-un loc de munca sigur, bine platit pentru comoditate si confort, decat sa se imbarce intr-o calatorie spre pasiune, cum ar fi inceperea unei afaceri.

Pandemia actuala si instabilitatea economica cauzata de aceasta au inrautatit aceasta frica. Si lipsa oricarei plase de siguranta, poate justifica aceasta frica.

Teama de a dezamagi familia si prietenii

Este posibil sa ai oameni si angajati care se bazeaza pe venitul tau, ceea ce face si mai dificil sa iti asumi riscuri.

Daca nu reusesti si esuezi te va afecta si mai tare. Deci frica te tine paralizat. Sau simti ca ai nevoie de aprobarea altora, cum ar fi parintii sau iubita, iubitul ceea ce te impiedica sa iti asumi riscuri.

Teama de necunoscut

Exista multe lucruri in afara controlului nostru, cum ar fi o pandemie, o recesiune economica sau o boala. Niciunul dintre noi nu stie ce se va intampla in viitor.

Ce se intampla daca incepi o afacere si apoi vine o criza ?

Ce se intampla daca te imbolnavesti?

Aceasta teama de necunoscut te poate impiedica sa faci orice miscare care duce la succces si implinire.

Frica de esec

Aceasta frica este nefondata. Studiile efectuate de biroul de statistica a muncii sugereaza ca aproximativ 75% din intreprinderi esueaza.

Frica de esec nu ar trebui sa existe. De multe ori antreprenorii trec prin multe porniri false inainte de a gasi succesul.

Cum sa scapi de frica?

Foloseste frica pentru a te motiva

Ce faci daca iti dai seama ca te opui sa faci acel salt, sa iti asumi un risc pentru a incepe o afacere, sa te apuci de acel cont de instagram, sa faci acel sport, sa inregistrezi acel video?

In cartea lui Stephen Pressfield, Arta razboiului el scrie : esti paralizat de frica? E un semn bun. Frica e buna. Ca si indoiala de sine, frica este un indicator. Frica ne spune ce trebuie sa facem… Cu cat suntem mai speriati de o lucrare sau de o chemare, cu atat mai siguri putem fi ca trebuie sa o facem.

In loc sa lasi frica sa te paralizeze, in loc sa te confuzi in ea, foloseste-o pentru a te motiva!

Holbeaza-te in fata fricii

Eleanor Roosevelt a spus odata” castigi putere, curaj si incredere prin fiecare experienta in care te opresti cu adevarat sa privesti frica in fata. Esti in stare sa spui: am mai trecut prin asta. Trebuie sa treci prin lucrurile prin care nu ai mai trecut

Unii oameni au atribuit acest citat lui „fa un lucru care te sperie in fiecare zi”

A invata sa iti infrunti temerile este ca si cum te-ai antrena pentru un maraton.

Trebuie sa iti intaresti acei muschi si sa descoperi ca infruntarea temerilor tale nu te va distruge.

In schimb, de fiecare data cand te confrunti cu friciile tale, te vei simti mai puternic si mai increzator.

Nu mai asculta vocile din capul tau

Sunt sigur ca ai auzit macar o data vocile din capul tau care iti spun ca nu esti suficient de bun sau ca nu ar trebui sa faci asta.

Acele voci din capul tau pot ajunge cu adevarat la tine. De fapt, nu este despre a invata cum sa scapi de ele pentru ca vor fi mereu acolo, ci despre a invata ce inseamna acea voce si, de asemenea, cum sa controlezi vocea.

Daca te confrunti cu ceva de care iti este frica, te poti intreba: Care este cel mai rau lucru care se poate intampla?

De multe ori cel mai rau lucru care se poate intampla nu este atat de rau.

De asemenea, ar trebui sa te inconjori printre oameni asemanatori, care te incurajeaza la randul lor, nu iti scot la iveala friciile.

Esti suma celor cinci persoane cu care iti petreci cel mai mult timpul.

Daca toti prietenii tai sunt negativi si tu vei fi negativ.

Vei avea in mod constant aceste ganduri negative si apoi nu vei lua nici o actiune si te vei intoarce acolo unde te simti confortabil.

Actioneaza

W. Clement Stone, un om de afaceri si filantrop a spus „gandirea nu va depasi frica, doar actiunea o va face. „

Este atat de usor sa te blochezi intr-o mentalitate de fricos. Dar doar facand un mic pas spre infruntarea fricii te va ajuta sa continui.

Daca doresti sa invingi frica, sa o elimini, singurul lucru pe care trebuie sa il faci este sa actionezi. De ce ? Angajamentul inseamna ca are loc o actiune si creierul tau se concentreaza pe altceva in afara de frica.

Ca atunci cand iti este frica sa sari in apa, insa dupa ce o faci, creierul tau se focuseaza pe supravietuire asa ca incepi sa inoti.

Primul pas este angajamentul de a face ceva.

A, si tine minte un plan bine pus la punct te va ajuta sa faci toate lucrurile de care iti este frica.

Apoi scrie toti ceilalti pasi de actiune pe care trebuie sa ii faci pentru a face lucrurile de care iti este frica.

Daca vrei sa vorbesti pe scena, dar esti ingrozit de ideea de a fi privit de zeci de oameni poti incepe prin a te inscrie la unele cursuri de vorbire in public sau chiar sa te filmezi cu telefonul in timp ce tii un discurs.

Ia-o pas cu pas, dar incepe sa faci acesti pasi!

Asta a fost pentru saptamana aceasta! Eu am fost Vladislav si te rog lasa-mi in comentarii care este lucrul de care iti este cel mai teama acum?

In Romania, traderii luptă singuri. Suntem o comunitate mica, insa unita si dedicata stăpânirii piețelor financiare. Ne unim forțele pentru a depăși limitele și a descoperi oportunități ascunse, inaccesibile celor din mulțime.

Alătură-te nouă dacă:

  • Ești un trader pasionat, dornic să evolueze la un nivel superior.
  • Cauți o comunitate exclusivă, unde poți învăța de la cei mai buni și contribui cu propriile tale abilități.

Trimite-mi un mesaj pe [email protected] si iti trimit invitatia.

 

Ma gasesti si pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.