Acum ca suntem in 2022, s-ar putea sa te gandesti ca ai nevoie de un site web pentru afacerea ta. Dar cat costa un site web in 2022?
Cat de mult esti dispus sa platesti stiind ca este posibil sa iti aduca un venit suplimentar pentru afacere.
Orice buget ai avea, exista o multime de optiuni pe internet si poate deveni foarte confuz mai ales daca nu ai nici o cunostinta in IT.
Salut, eu sunt Vladislav fondatorul agentiei UNO SOFT si astazi imi propun ca pana la sfarsitul articolului sa stii exact cat costa un site web in 2022 in functie de ceea ce iti doresti.
Inainte sa incepem vreau sa tii cont ca aici vorbim de un site web de prezentare, nu de magazin online sau platforme custom ce necesita bugete mai mari.
Okay sa incepem. Prima optiune sa iti creezi tu propiul site web.
Uite versiunea video a articolului daca nu ai timp sa citesti:
1. Cat costa un site web pe care tu il creezi ?
Acum s-ar putea ca optiunea asta sa nu iti para cea mai atragatoare si majoritatea oamenilor ca si mine o sa iti recomande sa nu faci asta.
De ce ? Foarte simplu. Nu esti un designer de pagini web. Gandeste-te, timpul pe care il vei petrece sa inveti, apoi sa creezi acel site te va costa mai mult decat daca ai delega acest task. Tu trebuie sa iti conduci afacerea, nu ai timp de asta.
Plus ca niciodata nu vei face din prima un site la fel de bun ca cineva care are deja experienta.
Stiu. Exista de asemenea, site-uri precum wix sau squarespace, generatoare care iti creeaza un site total neprofesional in 5 minute.
Si aici am 25 de motive pentru care un site ieftin de genul acesta este o idee foarte proasta pentru afacerea ta.
Cat costa un site web facut de tine ?
Ei bine un site de genul acesta poate costa intre 40 si 200 ron pe luna. Este cea mai ieftina optiune si probabil optiunea care nu va genera clienti deloc.
De asemenea, nu te mira daca iti va lua 20 de ore pentru a produce o pagina cat de cat decenta de care poti fi mandru si asta presupunand ca esti deja putin familiarizat cu platforma.
Ok. Acum sa trecem la urmatoare optiune: Angajeaza un freelancer
2. Cat costa un site web la un freelancer
Optiunea asta o recomand pentru firmele care sunt la inceput de drum, firmele mici.
Un freelancer este echilibrul intre cost si calitatea produsului final.
Hai sa vorbim un pic despre pro si contra atunci cand vine vorba de angajarea unui freelancer sa iti construiasca site-ul web.
Pro: Poate livra munca de calitate, iti salveaza timp-ul si este oarecum ieftin.
Contra: De multe ori freelanceri se vor concentra pur si simplu pe proiectarea site-ului fara a pune accent pe strategia afacerii.
Nu vei avea acces la suport sau mentenanta atunci cand site-ul tau va intampina erori. Si crede-ma chestiile astea se intampla destul de frecvent. Nu ai tocmai o garantie ca te vor ajuta dupa terminarea proiectului. Pentru ca freelanceri sunt „one guy team”, ei trebuie sa produca site-uri incontinuu ca sa supravietuiasca.
Bine bine, dar cat costa un site web facut de un freelancer ?
Acum gama de preturi aici poate varia mult. Poate fi oriunde de la 1000 ron la 3000 ron sau mai mult in functie de nivelul lor si de complexitatea site-ului.
Preturile mici inseamna deobicei ca sunt neexperimentati sau ca salveaza din costuri ca sa iti ofere un pret bun.
Tine cont de vorba „primesti ceea ce platesti”. Pot fi freelanceri la preturi foarte accesibile dar aproape intotdeauna se vor concentra pe partea de proiectare a site-ului nu pe ceea ce conteaza cu adevarat pentru client. (sa aduca mai multi bani, clienti, dezvoltare)
Sa trecem la optiunea numarul trei: Angajarea unei agentii digitale.
3. Cat costa un site la o agentie de web design?
Aceasta optiune o recomand firmelor mijlocii sau mari. Cei care se gandesc sa scaleze prin digitalizarea firmei.
Clar asta este cea mai scumpa optiune, angajarea unei agentii specializate in crearea site-urilor web.
Ei bine, agentiile web deobicei au o echipa intreaga care, practic, detin diferite parti ale proiectului, astfel incat ii puteti lasa sa se ocupe de tot: design, strategie, lucruri tehnice, content writing, copy writing.
Cat costa un site la o agentie de web design?
Iar aici gama de preturi este variata insa o agentie ce se respecta va avea preturi pentru un site de prezentare incepand de la 4000 ron pana la peste 10.000 dolari.
Si da, proiecte de genul exista. Iar astea sunt doar preturi raportate la piata din Romania. Uita-te spre exemplu cat estimeaza pretul pentru un site WebFX (o agentie din SUA). Intre 12.000 si 150.000 dolari 🙂
In SUA spre exemplu avem clienti ce platesc lejer 5.000 dolari pentru un site de prezentare.
Dar de ce diferenta aceasta de pret?
De regula, agentiile mari inainte de a incepe un site web vor proiecta o strategie pentru site-ul web in asa fel incat la final, proiectul sa aduca mai multi clienti ce se transpune automat in mai multi bani.
De asemenea, la un pret mare vei primii cu adevarat un site web personalizat, nu o tema wordpress ce o poti descarca gratuit oriunde.
De regula, nu va trebuii sa platesti toata suma o data, marea majoritate a agentiilor cer intre 20% si 50% la inceputul proiectului si pe masura ce proiectul progreseaza vei platii restul.
Pro si contra o agentie de web design
Haide sa vorbim un pic despre pro si contra angajarii unei agentii web pentru crearea unui site web.
Pro: crearea unui site web complet personalizat, cu adevarat sofisticat. Echipe mari. Completarea proiectului este mult mai rapida.
Si cel mai mare pro dintre toate este ca petrec mult timp pentru strategie. Care este in general una din principalele lucruri care iti vor aduce o rata de conversie mai mare si iti va aduce mai multi potentiali clienti.
Contra: Tarifele sunt mari dar corecte. Da, poate nu va fi rentabil pentru companiile mici. Cel mai probabil ar trebuii sa ai alte prioritati decat construirea unui site web.
In loc de final
Deci acum stiind pretul pentru un site web, afla ce optiune dintre cele trei ti se potriveste cel mai bine .
Te rog scrie-mi in comentarii peste ce oferte ai dat pe internet. Si also, daca crezi ca te putem ajuta in creare unui site web scrie-ne pe aceasta pagina de contact.
Multumesc pentru informatii! Sunt super folositoare!