Ce intrebari sa pun pentru agentia SEO pe care am ales-o?

Exista sute de agentii SEO care pot face minuni pentru site-ul tau si afacerea ta. Sa iti ofere rezultate excelente si chiar dublarea sau triplarea venitului. Dar, existe de asemenea si mai multe care vor face contrariul. Iti vor consuma bugetul si mai mult de atat iti vor strica si pozitionarile SERP.

Am facut un set de intrebari pentru a te asigura ca vei da peste o agentie SEO ce ofera servicii de cea mai inalta calitate.

 • Iti ofera imediat un pret sau au nevoie de timp pentru a revizui nevoile tale?
 • Au cercetat piata si nisa ta?
 • Au construit o campanie SEO in jurul nevoilor si obiectivelor tale?
 • Vorbesc despre SEO on page si ce modificari trebuie facute?
 • Promisiunile lor sunt „prea bune” ?
 • Este intervalul lor de timp prea rapid?
 • Dupa ce se termina campania au un plan de mentinere a pozitiilor?
 • Cat de „secretosi” sunt despre campaniile lor?
 • Sunt o afacere reala, inregistrata? Sunt usor de contactat?
 • Este placut sa vorbesti cu ei?
 • Iti cer sa semnezi un contract?
 • Spun „nu” daca cererile tale sunt nerealiste?
 • Au preturi realistice ?

Acum sa descompunem fiecare intrebare. Daca nu acoperi cu agentia de SEO fiecare intrebare sau simti ca raspunsul este putin ciudat, ar putea fi timpul sa cauti o alta agentie…

Pe de alta parte, daca trec cu brio este posibil sa fi gasit agentia perfecta.

Iti ofera imediat un pret sau au nevoie de timp pentru a revizui nevoile tale?

Daca o agentie este capabila sa iti ofere instantaneu un pret trebuie sa fii atent. Cu exceptia cazului foarte rar in care au terminat o campanie SEO extrem de similara o oferta de pret instantanee nu este posibila.

Este nevoie de timp pentru a cerceta piata si nisa inainte ca pretul sa poata fi calculat. Un pret estimativ poate fi okay, insa un pret exact este un semn de avertizare.

Au cercetat piata si nisa ta?

Acest raspuns se leaga de intrebarea de mai sus. Trebuie sa iti cerceteze nisa cu atentie inainte de a continua cu orice fel de propuneri. Daca agentia SEO nu isi ia timp sa se uite la nisa ta, atunci ei nu pot sti cu adevarat cat de mult va costa si ce vor trebui sa faca sa aduca acele rezultate. Ai de-a face cu o firma a carei motto se bazeaza pe mentalitatea „o marime se potriveste tuturor”. Stai departe!

Au construit o campanie SEO in jurul nevoilor si obiectivelor tale?

Ok, au cercetat nisa si stiu ce trebuie sa faca sa iti rankeze site-ul. Dar te inteleg? Inteleg de ce vrei sa fii clasat? Agentiile SEO bune vor face eforturi suplimentare pentru a afla strategia de marketing completa. Acest lucru le va permite nu numai sa aduca trafic, dar sigura si ca vor aduce trafic relevant, orientat pe imbunatatirea conversiilor.

Companiile excelente de SEO iti vor arata cifre concrete. Vor face calcule si iti vor oferi rapoarte de ROI.

ce este seo

Vorbesc despre SEO on page si ce modificari trebuie facute?

Daca ignora site-ul tau si se concentreaza pur si simplu pe elementele „off page”, ceva nu este in regula. Cu exceptia cazului in care site-ul tau este deja perfect optimizat pe pagina (cazuri foarte rare). Agentiile trebuie sa treaca prin modificarile necesare site-ului pentru a avea o campanie de succes. Acestea sunt elemente SEO de baza.

Daca vorbesc despre asta este foarte okay, insa le vor pune in aplicare pentru tine? Daca o agentie ii pasa cu adevarat de starea site-ului tau, atunci ei vor face aceste schimbari pentru tine, deoarce succesul campaniei cu optimizarea pe pagina a site-ului sunt elemente care merg mana in mana.

Promisiunile lor sunt „prea bune” ?

Fii suspicios atunci cand o agentie SEO iti promite „soarele”. Zicala aceea „daca pare prea bun e posibil sa nu fie adevarat” si ar trebui sa fie luata in considerare atunci cand iei o decizie.

Este intervalul lor de timp prea rapid?

Din nou, daca intervalul de timp este prea rapid, ar trebui sa fie un semnal de alarma pentru tine. Posibil sa foloseasca tehnici ce nu sunt tocmai agreate de catre Google si nu doresti ca acestea sa fie asociate cu afacerea ta.

Dupa ce se termina campania au un plan de mentinere a pozitiilor?

Aici este important sa intelegi cum te vede agentia pe tine ca si client. Vor o relatie de afaceri pe termen lung sau isi doresc niste bani rapizi. Te-au informat despre ce se intampla dupa obtinerea rezultatelor?

Daca nu, e posibil sa nu isi doreasca un angajament pe termen lung.

Cat de „secretosi” sunt despre campaniile lor?

Agentiile de SEO trebuie sa fie deschise cu tine despre ceea ce fac in timpul campaniilor si sa aiba o discutie despre modul in care se obtin acele rezultate. Fereste-te de companiile care isi doresc sa iti ia banii cat mai repede si sunt evazive la intrebari.

Sunt o afacere reala, inregistrata? Sunt usor de contactat?

Daca rulezi o campanie SEO legitima vei dori sa faci afaceri cu o agentie legitima. Fa o mica cercetare si afla cu cine urmeaza sa colaborezi.

Sunt profesionisti si fericiti sa iti raspunda la telefon? Sau raspund greu ?

O agentie care doreste sa comunice doar prin email este un semnal de avertizare.

Este placut sa vorbesti cu ei?

Daca ai de gand sa colaborezi cu aceasta firma pentru o lunga perioada de timp, vei petrece, probabil, o suma decenta de timp la telefon cu ei. Afacerile vor fi mai usoare daca este placut sa vorbesti cu ei si nu simti ca esti nervos de fiecare data cand ii apelezi sau ai o intrebare.

Iti cer sa semnezi un contract?

Daca nu exista nici un contract, atunci este foarte ciudat. Pentru siguranta ta si a lor este necesar un contract. Atentie la acest aspect.

Spun „nu” daca cererile tale sunt nerealiste?

O agentie SEO buna nu iti va lua banii daca cerintele tale sunt nerealistice. Daca ceri pozitia 1 pe toate cuvintele cheie competitive in termen de 3 luni ar trebui sa fii refuzat.

Fii foarte precaut la firme care dau din cap si zambesc la fiecare cerere. Acesta este cel mai probabil incercarea de a obtine banii cat mai repede posibil.

pret finante realist

Au preturi realistice ?

Din nou, pe baza intrebarilor anterioare, preturile lor par realiste? Exista foarte putine circumstante in care vei obtine o oferta sub 1.000 de euro pe luna de la o firma SEO legitima. Daca sunt in stare sa iti ofere mai putin pentru o campanie SEO intreaba-te cum sunt capabili sa faca acest lucru si in acest timp sa faca si profit.

Concluzie: Ce intrebari sa pui pentru agentia SEO

Acestea sunt intrebarile de baza pe care ar trebui sa le pui oricarei agentii SEO. Iti urez mult succes in gasirea agentiei SEO perfecte pentru tine. Pe langa asta, am scris aici despre cum sa alegi cea mai buna agentie seo daca vrei sa aflii mai multe.

Daca ai nevoie de ajutor cu optimizarea SEO a site-ului tau scrie-ne 🙂

Daca vrei sa ne conectam trimite-mi un mesaj pe [email protected]

Ma gasesti si pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.