Cum sa optimizezi SEO prima pagina?
Hei, stiu ca articolele de pe blog rankeaza pentru o multime de cuvinte cheie deja, dar oare asta inseamna ca trebuie sa folosim pagina de acasa doar in scop decorativ?
Normal ca nu.
Salutare, eu sunt Vladislav si astazi o sa te invat cum sa optimizezi SEO pagina de acasa in asa fel incat sa se claseze pe primele pagini pe Google.
Inainte de a incepe asigura-te ca te abonezi pe lista noastra unde impartasim tehnici avansate de SEO.
De ce sa optimizam SEO prima pagina
Uite, optimizarea SEO a paginii de start este destul de similara cu orice alta pagina, dar daca o vei neglija va fi cea mai mare greseala si nu cred ca ai de gand sa pierzi mai multe oportunitati.
Oamenii acceseaza pagina ta de start ca sa invete mai multe despre afacerea ta. Si stii ca primele impresii sunt totul.
Uite niste tactici pe care le poti aplica pentru a crea o pagina de start care sa fie in primele pozitii pe Google.
1. Spune clar ce vinzi.
Pagina ta de start este, in esenta, o introducere buna pentru serviciile tale. „sunt x si vand y”.
Spune din prima linie ce vinde compania ta sau serviciile pe care le oferi. Arata-le punctele tale unice de vanzare. Ce face compania ta diferit de ceilalti?
Oriunde te vei duce pe site, vrei sa te asiguri ca ai subliniat cele mai puternice puncte de vanzare ale afacerii tale.
Spre exemplu Altex in perioada aceasta ofera tuturor cumparatorilor 20% inapoi daca Romania bate Islanda la fotbal.
Este un punct de vanzare foarte diferit. Autenticitatea este una dintre calitatile de top ale unui brand.
Dupa incearca sa le spui clientilor tai cum produsul tau le rezolva problema.
Foloseste-te de testimonialele si feedbackul lasat de clienti. Increderea este un aspect urias in conversii. Pe masura ce internetul continua sa aiba tot mai mult control factorul de brand-trust devine din ce in ce mai important.
Afisarea pe site a testimonialelor este o cale grozava de a construi incredere cu noi vizitatori. Daca inca nu aveti comentarii pe site sau testimoniale incurajeaza vizitatorii sa lase recenzii.
2. Asigura-te ca pagina ta este mobile friendly
Acest lucru este incredibil de important deoarece Google a trecut la prima indexare mobile. Asta pentru ca peste 50% din cautarile pe Google sunt acum efectuate pe dispozitive mobile. Si in unele industrii s-a ajuns la peste 80%. Web design-ul site-ului tau trebuie sa fie optimizat pentru desktop si mobil.
Daca folosesti un CMS precum WordPress, asigura-te ca utilizezi o tema mobile friendly.
Daca te intrebi daca site-ul tau este optimizat pentru mobil, ei bine, Google are un instrument de testare gratuit.
Urmatorul pas ar fi sa faci navigatia simpla pe site. Navigatia este cheia atunci cand vine vorba de experienta utilizatorului.
Nu vrei sa ai un site cu o structura care ii face pe utilizatori confuzi. Sansele ca ei sa ramana pe site sunt minime daca nu pot gasi ce doresc in mai putin de cateva secunde. Google va observa asta si pe termen lung iti va scadea clasamentul.
In plus daca iti vei imbunatatii navigatia te va ajuta cu rata de conversie.
Spre exemplu pe site-ul UNO cu 2 clickuri poti ajunge oriunde pe site. Dupa cum poti observa navigatia consta in 4 link-uri principale.
3. Optimizeaza titlurile si metadatele de pe pagina de acasa
Majoritatea oamenilor pun numele primei pagini brandul lor. Si asta poate parea o decizie buna, insa nu este cand vine vorba de optimizare SEO.
Asta nu inseamna ca il vei sterge complet de acolo, dar, de asemenea, trebuie sa pui si cuvinte cheie pe langa brand.
Tine minte 8 din 10 oameni vor citi doar titlul. Doar 2 din 10 vor face clic si vor citi si restul. Deci construieste un titlu atragator. Este foarte important.
Acum daca ai nevoie de ajutor cu descrierille meta si tag-urile, foloseste un tool precum ahrefs. Pune cuvintele cheie din nisa ta si selecteaza keyword suggestions. Tool-ul iti va arata toate cuvintele cheie pe care le poti lua in considerare.
Sa trecem la urmatorul pas.
4. Cele mai recente articole pe prima pagina
Acum vreau sa incluzi cele mai recente articole de pe blogul tau direct pe prima pagina. Tine minte, pagina de start este ca un covor de bun venit in casa. Oamenii pot merge acolo din mai multe motive.
Este o idee grozava sa incluzi continutul de pe blog pe prima pagina. Prin includerea celor mai recente articole ei pot continua sa revina pe prima pagina si pot gasi cu usurinta continut nou de fiecare data cand o fac. Asta ii va face sa se reintoarca pe site.
In felul acesta vei creste si timpul petrecut pe site si vei imbunatatii experienta utilizatorului. In final vei construi mai multa autoritate ce va conduce la marirea conversiilor.
Daca te uiti pe prima pagina a noastra vei observa ca si noi facem asta:
Sa trecem la urmatorul pas.
5.Introdu un apel la actiune
Ultimul, dar nu cel din urma sfat pentru optimizarea primei pagini este sa incluzi un apel la actiune.
Oamenii care merg pe pagina ta de start ar trebui sa fie directionati catre o actiune. Nu vrei sa dea scroll fara nici un scop pe site-ul tau. Spre exemplu spre finalul site-ului (footer) ar trebui sa fie un produs sau serviciu.
Asigura-te ca apelul la actiune este usor de folosit/parcurs.
Poate fi un formular unde sa incluzi numele si telefonul sau chiar o abonare la newsletter unde le ceri email-ul.
Cam atat pentru astazi.
Daca ai nevoie de ajutor cu optimizarea SEO, da-ne un mesaj si iti raspundem rapid.
O saptamana excelenta iti doresc!