Dacă va întrebați cum cumpăr ethereum în acest articol vei află fix asta, cum cumperi ethereum, cum  tranzacționezi ETH și de unde  cumperi.  începem!

Ethereum este un blockchain open-source creat pentru ca programatorii să construiască soluții pe baza lui. Rețeaua permite practic oricui să construiască aplicații descentralizate (DApps) și, în general, să utilizeze rețeaua, Ether (ETH) fiind o parte esențială a procesului.

Ether este criptomoneda nativă a Ethereum care permite toate operațiunile pe blockchain-ul Ethereum. Există o varietate de metode de a cumpara  Ethereum, multe dintre ele fiind detaliate în acest ghid.

Cum să cumpăr Ethereum?

Investitorii pot achiziționa și păstra Ethereum ca o investiție pe termen lung, similar cu Bitcoin (BTC), sperând că valoarea sa va crește în timp. Pentru a achiziționa ETH, urmați pașii discutați în secțiunile de mai jos.

Alegeți un exchanche de criptomonede

blank

Poate că cel mai simplu și mai popular mod de a cumpăra ETH este prin intermediul unui exchange. Ether este a doua cea mai mare criptomonedă în funcție de capitalizarea de piață, după Bitcoin, astfel încât găsirea unui exchange online de criptomonede care tranzacționează ETH nu ar trebui să fie prea dificilă.

Mai întâi de toate, va trebui să alegeți un exchange care permite tranzactionarea in Romania și apoi să vă înregistrați. Asigurați-vă că faceți cercetări cu privire la exchange-ul pe care la-ți ales. Verificați validitatea acestuia și dacă acceptă sau nu moneda cu care doriți să faceți schimb. Procesul de înregistrare poate varia în funcție de regiunea dumneavoastră.

Unele burse necesită informații personale și documente de identificare semnificative, în timp ce altele cer mult mai puține. Cu toate acestea, site-urile care inițial necesită mai puține informații pentru crearea contului vor solicita adesea informații suplimentare pentru a debloca anumite activități, cum ar fi limitele extinse de retragere. Aceste informații sunt colectate în conformitate cu reglementările privind cunoașterea clientului (KYC) și combaterea spălării banilor (AML).

După ce ați trecut toate verificările necesare, va trebui să alegeți o metodă de depunere. În funcție de site, există diverse metode, inclusiv transferuri bancare, plăți cu carduri de credit și de debit și transferuri SEPA (Single Euro Payments Area).

Comisioanele de depunere și retragere pot varia în funcție de tipul de transfer și de siteul utilizat. Detaliile privind comisioanele pot fi găsite adesea în subsolul site-ului.

Decideți cum să cumpărați și să plasați o comandă pentru Ethereum

blank

Pentru a cumpăra ETH, trebuie să vă conectați contul bancar sau cardul de debit pentru a vă finanța contul. Cel mai probabil, comisioanele vor varia în funcție de opțiunea pe care o alegeți. În plus, bursele variază în ceea ce privește valutele pe care le permit pentru transfer. Unele burse facilitează transferurile în valută fiduciară, cum ar fi transferurile în dolari americani și euro, precum și transferurile de criptoactive, în timp ce alte platforme pot permite doar transferuri de criptoactive. Timpii de depunere și retragere variază în funcție de metoda utilizată și de activul transferat.

De îndată ce fondurile se află în contul exchange-ului, puteți începe să tranzacționați. Pur și simplu introduceți suma în dolari pe care doriți să o schimbați in ETH.

Ușurința de utilizare a acestui proces depinde de bursa respectivă, multe dintre ele străduindu-se să facă procesul cât mai ușor posibil. După ce ați cumparat Ether, este posibil să doriți să îl retrageți într-un portofel ales de dvs. în afara exchange-ului.

Stocați-vă Ethereum-ul

blank

Este mai ușor să vă lăsați investiția ETH în contul dvs. de exchange dacă aveți doar o cantitate mică. Cu toate acestea, dacă doriți să vă mutați activele într-o locație de stocare mai sigură, un portofel digital vă poate oferi un plus de securitate. Există numeroase tipuri de portofele digitale, fiecare cu diferite niveluri de protecție. Alegeți cu înțelepciune.

Cum să cumpărați Ethereum cu bani?

Această secțiune explică cum să investești în ETH folosind numerar.

Din diverse motive, achiziționarea de Ether direct de la o altă persoana poate fi preferabilă. Cu toate acestea, reglementările referitoare la astfel de tranzacții pot varia în funcție de regiunea geografică. Schimburile peer-to-peer (P2P) online implică în mod obișnuit procese KYC și AML.

Bursele P2P urmăresc să faciliteze tranzacționarea extrabursieră (OTC) a monedelor locale în schimbul activelor criptografice, cum ar fi BTC sau ETH. Pe baza structurii blockchain-ului Ethereum, tranzacționarea extrabursieră a ETH beneficiază de contractele inteligente Ethereum pentru a ajuta procesul.

blank

Serviciile cripto P2P funcționează, în esență, ca piețe care permit utilizatorilor să plătească monede locale unor entități individuale în schimbul unor cantități variabile de active cripto, cum ar fi Ether. Astfel de platforme sau servicii P2P utilizează, în general, caracteristici de escrow. Metodele de transfer de bani pot include transferuri bancare, platforme de plată etc.

Întâlnirea cu cineva în persoană, într-un loc public, poate fi, de asemenea, o opțiune pentru a cumpăra Ether direct. Totuși, astfel de tranzacții vin cu riscuri, așa că luați toate precauțiile necesare, la fel ca atunci când efectuați o tranzacție financiară tradițională cu un străin. De asemenea, veți avea nevoie de acces activ la internet pentru tranzacție.

Cumpărarea de ETH prin ATM Ethereum

O modalitate alternativă de a cumpăra Ether este să o faci prin intermediul unui ATM Ethereum, care de obicei va necesita furnizarea anumitor detalii personale.

Utilizarea unui ATM de criptomonede necesită, de asemenea, un portofel Ethereum – un loc în care aparatul să transfere ETH-ul cumpărat.

Odată ce aveți un portofel, va trebui să localizați cel mai apropiat ATM care facilitează tranzacțiile cu Ether.

După ce ați localizat cel mai apropiat bancomat, găsiți codul QR în portofel și țineți-l în fața camerei aparatului, astfel încât acesta să îl poată scana. Apoi, introduceți banii în bancomat și confirmați suma de Ether pentru a finaliza achiziția. Eterul pe care l-ați cumpărat va fi trimis la adresa furnizată. Procesul este similar cu cel de utilizare a unui bancomat Bitcoin.

Cum să cumpărați Ethereum cu cardul de credit?

blank

Cumpărarea de ETH cu cardul de credit funcționează în mod similar cu orice altă achiziție online:

Pentru a începe, mergeți pe site-ul sau aplicația brokerului Ethereum și înregistrați-vă un cont. Unele siteuri vă vor cere să conectați un cont bancar sau să vă stabiliți identitatea prin trimiterea unei fotografii a actului de identitate.

Platformele fie vă vor cere să vă finanțați contul, fie vă vor permite să cumpărați după ce v-ați înscris și ați fost aprobat. Dacă trebuie să finanțați contul, puteți face acest lucru cu cardul de credit.

În urma achiziției, brokerul vă va cere să alegeți o metodă de plată dintr-o listă de posibilități. Unii au o alegere diferită pentru cărțile de credit, în timp ce alții includ o opțiune „credit sau debit”.

Soldul de ETH ar trebui să fie reflectat în contul dvs. atunci când introduceți informațiile despre cardul de credit și finalizați achiziția.

Merită menționat faptul că nu toți emitenții de carduri de credit vă permit să cumpărați criptomonede folosind cardul, iar unii consideră achizițiile de criptomonede cu un card de credit ca fiind o activitate de risc ridicat.

Cum să cumpărați Ethereum cu PayPal?

eToro este cea mai simplă opțiune pentru a cumpăra Ethereum cu PayPal. Puteți cumpăra, deține și trimite criptomonede folosind portofelul eToro, care este în esență o platformă de tranzacționare (CFD).

blank

În afară de ETH, PayPal poate fi folosit pentru a cumpăra Bitcoin, Bitcoin Cash (BCH), Litecoin (LTC), Dash (DASH) și Ripple (XRP). Site-ul este foarte ușor de utilizat și este recunoscut frecvent ca fiind unul dintre cele mai credibile locuri pentru noii investitori.

O altă alternativă este de a merge la Localcryptos (anterior Localethereum), o rețea  în care puteți identifica și contacta persoane care vând ether în diferite locuri. Aceștia pot accepta plata prin PayPal din partea dumneavoastră, în funcție de preferințele lor.

Localcryptos este un serviciu care vă pune în legătură cu persoane care doresc să vândă ETH în cartierul dumneavoastră sau în întreaga lume. Este similar cu „eBay-ul lui Ethereum”. Așadar, înainte de a face clic pe un buton de plată, asigurați-vă că le citiți condițiile de tranzacționare și încercați să înțelegeți cât mai multe despre ele.

Portofele Ethereum

O bună înțelegere a portofelelor criptografice și a modului în care funcționează tranzacțiile Ethereum în general poate fi o informație benefică pentru potențialii cumpărători de Ether. Există mai multe tipuri de portofele, inclusiv portofele locale și portofele hardware. De asemenea, puteți utiliza un portofel furnizat de un exchange.

blank

Dacă cumpărați Ether de la un exchange, utilizarea unui portofel pe aceeași platformă este cea mai simplă opțiune, dar există argumente pro și contra in privinta acestei abordări. Din nefericire, lumea criptomonedelor este plină de cazuri de furturi.

Astfel, utilizarea unui portofel care este controlat de deținătorul de active, departe de burse, poate servi drept o opțiune mai sigură, deoarece oferă mai mult control asupra deținerilor de active, precum și diferite niveluri de securitate. Cu toate acestea, utilizarea unor astfel de portofele implică o responsabilitate mai mare pentru deținătorul de active.

Pe de altă parte, portofelele din afara exchangeului, numite și cold wallet, pun responsabilitatea în întregime pe umerii utilizatorului de a avea grijă de parolele, cheile private și stocarea activelor sale. Ce este o cheie privată? La modul cel mai simplu, o cheie privată îi oferă titularului acces la fondurile stocate în portofelul aferent acelei chei.

Dacă portofelul dvs. devine inaccesibil și vă pierdeți parola de recuperare, nu veți mai putea accesa niciodată portofelul, iar toate fondurile pe care le dețineați acolo vor fi practic pierdute. Fiecare portofel Ethereum este prevăzut cu o adresă publică de portofel. Folosiți această adresă pentru a trimite fonduri către acel portofel de la un exchange sau din altă parte, dacă doriți acest lucru.

Este prea târziu pentru a investi în Ethereum?

Ethereum, ca proiect, este încă în plină dezvoltare. Așadar, este ETH o investiție bună? Un număr semnificativ de soluții au fost construite pe blockchain-ul Ethereum, deși scalarea pentru o astfel de utilizare pe scară largă a fost o problemă, așa cum s-a văzut în cazul CryptoKitties în 2017 și al finanțelor descentralizate (DeFi) în 2020 și 2021.

Ether s-a stabilit ca fiind a doua cea mai cunoscută criptomonedă până în prezent, evaluată cu a doua cea mai mare capitalizare de piață dintre toate activele criptografice, BTC deținând locul întâi.

Prețul Ethereum a susținut o serie de împingeri semnificative în sus de-a lungul anilor, tranzacționându-se uneori la peste 4.000 de dolari pe monedă. Cu toate acestea, este dificil de prezis valoarea pe termen lung a oricărui activ criptografic. Peste 10 ani, Ether ar putea să nu mai valoreze nimic sau valoarea sa ar putea continua să crească. Capacitatea de scalare rămâne, de asemenea, de văzut.

Cum sa protejezi portofelul cu Ethereum

blank

Unul dintre cele mai importante aspecte ale rețelei Ethereum este faptul că tranzacțiile sunt ireversibile. Prin urmare, asigurați-vă că nu tastați niciodată o adresă de mână, deoarece aceasta este în esență un șir foarte lung de litere și numere aleatorii, care ține cont de majuscule și minuscule. O singură greșeală poate duce la dispariția pentru totdeauna a fondurilor dumneavoastră. Asigurați-vă că verificați de două ori toate detaliile înainte de a confirma o tranzacție.

Evitați să stocați o cantitate mare de Ether în portofele furnizate de burse. Deoarece un exchange se ocupă, în esență, de portofelul dvs., pierderea fondurilor nu este imposibilă, iar acest lucru se poate întâmpla din cauza unui hack sau chiar a unei activități frauduloase a unui exchange. Dacă intenționați să stocați sume mari de Ether, luați în considerare investiția într-un portofel hardware.

Implementați măsuri de siguranță suplimentare acolo unde este posibil, cum ar fi autentificarea cu doi factori și așa mai departe. În cele din urmă, nu uitați întotdeauna să vă protejati parola de recuperare și nu uitați că, deși portofelele crypto oferă o mai mare libertate, ele vin, de asemenea, cu un plus de responsabilitate și cunoștințe necesare.

Daca vrei sa ne conectam trimite-mi un mesaj pe [email protected]

Ma gasesti si pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.