Ai un canal si vrei sa faci mai multi abonati pe Youtube?

Pentru ca este cel mai accesat site, YouTube face parte din strategia de marketing obligatorie a multor comercianti si creatori de continut care doresc sa isi creasca veniturile.

Desi este posibil ca deja sa optimizezi SEO videourile, fara o intelegere a algoritmului YouTube, nu vei avea rezultatele dorite.

cum sa cresti pe youtube

Directorul YouTube intr-un interviu a mentionat ca 70% din timpul petrecut de utilizator pe platforma este dictat de algoritmul de recomandari a companiei.

E imens!!! 70%

Asta inseamna ca pentru a avea o strategie de video marketing de succes, trebuie sa iti imbunatatesti acoperirea organica.

Trebuie sa intelegi algoritmul Youtube si fix despre asta o sa discutam in acest articol.

Uite 9 modalitati de a-ti creste numarul de abonati pe Youtube.

Evolutia algoritmului Youtube

blank

Desi YouTube in sine a suferit modificari semnificative in ultimii ani, algoritmul sau este caracteristica sa cea mai dinamica.

Inainte de 2012, YouTube masura succesul unui video numai dupa numarul de vizualizari, indiferent de durata vizionarii.

Acest algoritm singular a dus la o multitudine de videoclipuri de tip clickbait care s-au bazat pe titlulri si thumbnailuri care erau menite numai sa atraga atentia si sa te pacaleasca.

Un an mai tarziu, YouTube a inceput sa masoare succesul prin durata vizualizarii, o masura care a recompensat videoclipurile vizionate mai mult.

Astazi, vedem in continuare acelasi trend in actualul algoritm Youtube, care se bazeaza foarte mult pe durata vizualizarii si este o componenta cheie in clasare.

Cum functioneaza algoritmul YouTube?

YouTube a declarat ca misiunea lor este de a oferi tuturor o voce si o fereastra pentru a explora lumea.
Insa ce nu au spus, este ca unul din obiectivele lor este de a tine spectatorii pentru perioade cat mai lungi de timp la ei pe platforma, maximizand numarul de interactiuni publicitare.

De ce conteaza asta?

Pentru ca Youtube sugereaza videoclipuri care satisfac acest obiectiv.

Youtube foloseste un algoritm bazat pe trei factori principali: relevanta, interactiune si calitate.

Pentru a evalua relevanta, Youtube cauta asocierea dintre titlu, descriere, etichete si continut cu o interogare de cautare individualizata.

Interactiunea este masurata dupa numarul de comentarii, like-uri, frecventa si inclusiv timpul de vizionare.

Evaluarea calitatii este determinata de capacitatea unui canal de a deveni o autoritate pe nisa respectiva.

In plus fata de acesti trei factori, algoritmul Youtube se bazeaza pe vizualizarile canalului si pe un scor atribuit specific videoclipului. Acest scor cantareste atat noutatea, cat si frecventa incarcarilor si alte atribute.

Aceasta combinatie de statistici permite Youtube sa recomande videoclipuri care se potrivesc perfect cu preferintele unui spectator.

Acestea sunt cele 6 locuri unde Youtube recomanda videoclipuri :

  • Rezultatele din bara de cautare
  • Partea dreapta de langa videouri
  • Notificari
  • Abonamentele la canale
  • Videoclipuri in Trending
  • Videoclipuri pe pagina de start

Uite cateva exemple:

blank
blank

La fel ca orice algoritm de cautare el evolueaza in mod constant, adaptandu-se intr-o incercare continua de a defini gusturile tale si de a te tine cat mai mult pe platforma.

Cum sa fac mai multi abonati pe Youtube?

Acum ca intelegem cum functioneaza algoritmul Youtube, este timpul sa descompunem felul in care poti face mai multi subscriberi pe Youtube si sa imbunatatesti traficul organic.

1.Cuvinte cheie si metadata

Youtube a precizat ca descrierile, cuvintele cheie, subtitrarile si etichetele relevante conteaza atunci cand optimizezi videoclipul pentru cautare.

Asigura-te ca faci cercetare de cuvinte cheie folosind un instrument precum VidIQ.

Atunci cand scrii titluri si descrieri convingatoare, bogate in cuvinte cheie, cresti sansele de a atrage atentia publicului si iti cresti vizibilitatea videoclipurilor.

2. Optimizeaza Descrierea

Dedica timp pentru scrierea unei descrieri care nu numai ca atrage publicul tinta, dar, de asemenea, contine si cuvintele cheie potrivite.

descriere youtube

Desi vizitatorul tau, cel mai probabil, va citit doar primele randuri ale descrierii, acele cateva linii scurte sunt foarte valorase atunci cand vine vorba de atragerea publicului.

3. Transcrie Videourile

Subtitrarile nu numai ca ajuta pe cei ce nu inteleg foarte bine limba, dar permit utilizatorilor sa vizioneze videoclipurile fara sunet.

Pentru a profita la maxim de subtitrari, incarca subtitrarile create de tine. Prin incarcarea acestora, te asiguri ca, atunci cand aceste subtitrari sunt indexate pentru cautare, ele vor fi mai precise decat cele generate automat.

4. Videouri lungi

Deoarece Youtube claseaza videoclipuri in functie de interactiune, timpii mai lungi de vizionarea a unui clip inseamna mai multe oportunitati de clasare.

Daca te confrunti cu o rata scazuta de vizionare a clipurilor, inseamna ca trebuie sa te concentrezi mai mult pe primele secunde ale clipurilor.

Asigura-te ca:

  • potrivesti descrierea cu primele secunde ale clipului
  • si ca folosesti un „carlig” (ceva ce isi doresc sa afle sau sa obtina) imposibil de ignorat.

Nu uita sa studiezi graficele si sa acorzi atentie la ceea ce spun aceste valori.

Aceste corectii rapide o sa te ajute sa iti imbunatatesti videoclipurile substantial.

5. Directioneaza spectatorii

In loc sa inchei pur si simplu videoclipul, foloseste diferite tactici pentru a influenta urmatoarea vizualizare a publicului tau.

Directionand spectatorii catre un alt videoclip de pe canalul tau, cresti interactiunea si probabilitatea ca acestia sa revina pe canalul tau in viitor. Ambele satisfac regulile algoritmului Youtube.

optimizare video youtube

Pentru a directiona publicul, foloseste ecrane de final si carduri.

6. Abonamente

Cand spectatorii se aboneaza la canalul tau, iti cresti automat traficul organic. Pentru a creste numarul de abonati pe Youtube trebuie sa creezi in mod constant continut de calitate.

Desi crearea constanta de continut excelent poate fi mai usor de zis decat de facut, este esential pentru cresterea canalului tau.

7. Creaza playlisturi

Daca reusesti sa creezi videoclipuri in genul episoadelor de la televizor, spectatorii vor reactiona fix ca la seriale, se vor uita episod dupa episod.

Pentru a mentine spectatorii pe canalul tau, creaza playlisturi cu videoclipuri cu continut similar. Acestea sunt colectii care vor atrage si sustine audienta.

8. Promoveaza canalul de Youtube pe Social Media

Retelele de social media sunt publicitate gratuita pentru canalul tau de Youtube. Promoveaza-ti videoclipurile pe toate conturile de socializare.

9.Analizeaza statisticile canalului

Aceste numere nu exista doar pentru a te face sa te simti bine.

Ele iti spun ce functioneaza bine si ce nu. Identificand trenduri, poti incerca noi strategii si tipuri de continut.

Sapand adanc in Youtube Analytics, poti descoperi modalitati de imbunatatire a canalului.

Creatorii de continut si marketerii trebuie sa profite de Youtube pentru a-si promova produsul sau serviciul.

Intelegand modul in care Youtube sugereaza videoclipuri poti face ca videoclipurile tale sa fie evidentiate si chiar recomandate pe prima pagina.

Lasa-mi in comentarii canalul tau de Youtube si promit ca dau subscribe 🙂
O saptamana extraordinara sa ai!

In Romania, traderii luptă singuri. Suntem o comunitate mica, insa unita si dedicata stăpânirii piețelor financiare. Ne unim forțele pentru a depăși limitele și a descoperi oportunități ascunse, inaccesibile celor din mulțime.

Alătură-te nouă dacă:

  • Ești un trader pasionat, dornic să evolueze la un nivel superior.
  • Cauți o comunitate exclusivă, unde poți învăța de la cei mai buni și contribui cu propriile tale abilități.

Trimite-mi un mesaj pe [email protected] si iti trimit invitatia.

 

Ma gasesti si pe:

68 comentarii la “9 modalitati de a face abonati pe Youtube”

  1. Pingback: Trenduri SEO si tendinte in 2021 - Cum ne pregatim pentru viitor?
  2. salut Vladislav, mă ajută enorm informatiile tale despre Youtube. Multumesc.
    Canalul meu de Youtube Hello River Expedition

    1. Ma bucur enorm ca aceste informatii au fost de folos pentru tine!
      Am dat subscribe instant la canal 🙂
      Continua sa postezi!

    1. Super tare canalul! Singurul sfat pe care il am este: Don’t give up! Continua sa fii consistenta si algoritmul youtube te va rasplati la un momentdat.

    1. Foarte interesant! Continua sa postezi, am verificat continutul si vocea din ultimele video-uri e chiar buna. Singura sugestie incearca sa faci Thumbnailuri un pic mai interesante. Succes!

  3. Salutare
    Am incercat sa-mi promovez canalul pe rețelele de socializare dar ceva nu este bine,imi scade recomandarea ytb si banutii dispar putin cate putin
    Canalul meu este amezonvibe
    Respect

    1. Hallo Teo 🙂 Am vazut ca postezi din Germania. Este okay pentru inceput, insa daca vrei abonati mai multi trebuie sa postezi ceva specific. Continutul tau este mai mult de tip TikTok, de aceea cred ca este mai potrivit pentru acea platforma.

  4. salutare! Am nevoie de putin ajutor, tot citesc si citesc si ascult si iar citesc. Am inceput un canal de YT recent dedicat copiilor, activitati educative, amuzante, chestii la care copilul meu de 4 ani se uita sau s-ar uita. Evident, am rabdare, am inteles asta, dar as vrea sa stiu ca merg cu dreptul, ca fac bine ceea ce fac si clipurile nu vor ramane la nesfarsit vizionate doar de prietenii mei de pe FAcebook. Ma incurca faptul ca, canalele si continutul destinat copiilor are o serie de limitari. Ok, am inteles, trebuie titluri tari, doar ca publicul nostru nu stie sa citeasca 😂. Singura super unealta la care ma gandesc este thumbnailul. Ma poti lumina putin cu cateva sugestii/sfaturi, orice? Iti multumesc mult! Canalul se numeste Lumea lui andrei.

    1. Buna Brindas,
      Exact Thumbnailurile sunt armele tale, fa-le cat mai colorate, foloseste culori care atrag copii si inspira-te de la celelalte canale pe aceeasi nisa ca a ta.
      Am verificat canalul tau insa nu ai mai postat nimic de 5 luni. Asa ca lucreaza la consistenta canalului mai intai 😀
      Succes!

  5. Salut, mulțumesc pentru sfaturi dar eu am și niște probleme pe yt legat de vizualizări și abonați câteodată am 200 și după am 150 instant în 2sec sau am 300 de vizualizări și după am 250 și nu înțeleg dece iti las mai jos și canalul meu de YouTube: 💚The Relaxation Universe🌳

    1. Salut Andrei, asta se intampla datorita botilor de pe youtube. Sunt foarte multe conturi spam pe youtube care nu fac decat sa dea follow si unfollow la alte canale, iar uneori sunt banati. De aceea uneori avem fluctuatii de abonati.

    1. Foarte interesant, insa tot ceea ce faci este sa repostezi alte melodii. Cum planuesti sa monetizezi acest canal pe viitor? Faci promo artistilor mai mici?
      Atunci inseamna ca trebuie sa maresti rata de postare ca sa cresti peste acesti 600 de abonati.

    1. Salut Alex, lucreaza la consistenta in primul rand, apoi thumbnailuri, descriere etc. Postezi foarte rar, slabe sanse sa se viralizeze un video.

    1. Cred ca la un momentdat unu din playlisturile tale se va viraliza insa ideea e ca acest tip de continut este foarte low effort. Drept dovada avem sute de mii de canale care produc continut ca al tau. Eu personal as incerca sa fac ceva mai specific. Succes!

    1. Salut Kosta! am verificat canalul tau si sincer felicitari pentru ceea ce faci! Oferi informatii valoroase, ai titluri okay, esti consistent in postari, te folosesti de instagram / tiktok si alte canale. Respecti toate regulile marketingului de continut si nu poate decat sa iti aduca succes pe viitor.
      Singurul lucru pe care as incerca sa il imbunatatesc: Thumbnailurile. Incearca sa creezi unele specifice si nu mai selecta cele autogenerate. Daca ai posibilitatea, daca nu consistenta va fi intotdeauna mai buna decat thumbnailurile.
      Succes!

    1. Buna Carmen!
      Super cute canalul tau. Postezi foarte frecvent si nisa pe care esti are potential foarte mare de viralizare. Pare ca stii ce faci deja 🙂 Cate canale ai ? Acesta este singurul ?

    1. Simplu. Totul depinde de algoritm. Unele videouri au fost preluate si promovate de catre algoritm. Probabil indicatorul retention view era foarte ridicat. Incearca sa studiezi ce a prins si sa replici in urmatoarele videouri. Insa nu replica continutul, ci formatul.

  6. Salutare, și eu sunt nou pe YouTube, și im doresc sa cresc, așa ca am studiat cu atenție materialul tău și voi începe sa aplic.
    Multumesc!

  7. Mulțumesc pt informații,am început și eu cu video short de vreo săptămână,nu am niciun abonat😒 dar încerc sa postez zilnic,nu am idee dacă e bine ce fac,sunt sigura ca nu e ok încă dar tot încerc…

  8. Buna , ma bucur ca am dat peste articolul tau si iti multumesc pentru toate informatiile valoroase pe care le-ai impartasit cu noi. Am vazut ca bloggul este din 2021 dar sper ca inca mai raspunzi la comentarii. de 2 saptamani am deschis si eu un canal de youtube si as fi tare incantata sa aud parerea ta . Canalul meu este – https://www.youtube.com/@dinatunsyoga . Iti multumesc si o seara frumoasa iti doresc!

    1. 3 ani mai tarziu, inca mai raspund la comentarii 🙂
      Iti multumesc pentru vizita, si foarte tare ceea ce faci. Am lasat acest comenatariu si pentru ceilalti vizitatori sa il verifice. Mult succes!

  9. forte utile informatiile. Fetita mea si-a dorit foarte mult sa apara pe youtube asa ca am facut un cont si am inceput sa postez ceea ce isi doreste ea.

  10. BUNA ZIUA, AM INCEPUT DE CURAND UN CANAL DE YOUTUBE DAR MI SE PARE CA AM PREA PUTINI ABONATI dupa 8 videouri. AM CITIT CU INTERES sfaturile dvs. si le voi aplica insa as dori si o parere despre cat de interesante sunt pana acum videoclipurile mele in opinia dumneavoasta sau ce ar trebui sa imbunatatesc. Canalul meu de youtube este: https://www.youtube.com/channel/UCA9obmw0SkvnQZcwlbNFcvg
    MUltumesc anticipat!

    1. Hei Madalina! M-am uitat la video-ul tau cu experienta pe care ai avut-o in Madeira! Mi-a placut felul in care ai vorbit si explicat tot ce se intampla. Ca sa iti raspund la intrebare contentul este foarte interesant, insa tine minte ca esti in concurenta cu mii de canale care sunt pe nisa de traveling. Asta inseamna ca trebuie sa aduci un plus fie ca este personalitatea ta, calitatea scenelor.
      Iti recomand sa imbunatatesti videourile pe partea de audio, si cut-urile mai rapide. In rest continua sa fii consistenta.

  11. Foarte frumos detaliat, cred că e cale lungă până la a înțelege într-adevăr cum funcționează YouTube, dar nimic nu e imposibil.

  12. Salutare Vladislav! In mare parte am cam adoptat aceste sfaturi foarte utile. Totusi, pare ca lipseste ceva, adun foarte greu abonati.

  13. Salut, Vladislav. canalul meu este – QUANTIC GATE – MEDITATII GHIDATE nu stiu unde gresesc, vin subscriberi, dar foarte lent. Am postat si mai des si mai rar.m ar ajuta un sfat. Iti multumesc

  14. Imi poți spune te rog de ce de 2 săptămâni nu mai fac abonați?
    Unde am greșit?timp de 3 săptamani am făcut aproape 400 de abonați și brusc într-o zi nu s-au mai abonat nimeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.