Acum cativa ani cand am descoperit tradingul aveam o singura problema, faptul ca nu aveam bani. (asa credeam pe atunci, in realitate aveam mult mai multe probleme hehe). Si daca si tu esti in aceeasi situatie astazi o sa iti arat cum poti sa devii un trader finantat si sa tranzactionezi cu banii altora.

De ce scriu eu acest articol ?

Pentru ca sunt un trader finantat si am trecut evaluarile pentru a deveni unul. Si nu o singura data, ci de 3 ori. Da am 3 conturi de trading de pe care pot accesa un buying power de peste 200.000 de dolari.

Uite dovada:

blank

Toate aceste conturi de trading finantate au fost obtinute de la compania de proprietary trading numita Topstep. Asa ca acest tutorial va fi focusat pe Topstep, insa se aplica la toate companiile, pentru ca marea majoritate sunt la fel.


Cum devii un trader finantat

In cautarea mea de a strange capital pentru trading am dat peste ceva ce se numeste „Proprietary Trading”.

Proprietary trading este adesea abreviat ca „prop trading” si practic o institutie financiara sau o banca isi foloseste propriile ei fonduri/bani pentru a te finanta pe tine ca si trader. Scopul lor evident este de a face profit din tranzactiile pe care tu le faci.

Acum nu te gandi ca iti vor da aceste fonduri pe gratis doar pentru ca tu aplici. Nu. Nimic nu este atat de usor in viata.

Va trebui sa treci un test prin care le demonstrezi ca esti profitabil.

Iar de multe ori acel test consta in tranzactionarea unui asset intr-un mediu de simulare cu un cont demo.

O sa vorbim un pic mai tarziu despre cum sa treci acel test.

Pasii pentru a devii un trader finantat

Pasii sunt foarte simpli de urmat, insa nu te gandi ca este atat de usor.

Practic trebuie sa:

  1. Alegi compania cu care vrei sa devii finantat (Eu recomand Topstep – sunt cei mai seriosi)
  2. Alegi marimea contului (buying power) pe care o doresti
  3. Treci testul impus de ei
  4. Devii trader finantat. Faci profit 🙂

Nu am sa insist prea mult la pasul unu pentru ca e foarte simplu, nu recomand alta firma pentru ca le-am testat pe marea majoritate. Industria asta este plina de scammeri si foarte putini au rezistat peste 5 ani in industrie asa cum a facuto Topstep. Defapt ei sunt din 2012 prezenti, adica mai bine de 10 ani.

Si uite cate avantaje au:

avantaje trader finantat cu topstep

Asa ca ai grija ce firma alegi, nu vrei sa te muncesti atata ca mai apoi sa ti se refuze un payout.

Ce cont sa aleg pentru a deveni un trader finantat

Eu recomand cel mai mic, mai ales la inceput.

blank

Topstep ofera 3 optiuni: cont de 50k, 100k si 150k.

Absolut toate au acelasi grad de dificultate. Nu te lasa pacalit de faptul ca trebuie sa faci mai putini bani la unul si mai multi la altul. Ba dimpotriva as zice ca cel de 150k este mai usor de trecut pt ca ai un maximum loss mai mare. Deci automat poti avea un drawdown mai mare.

Orice cont ai alege necesita risk management impecabil, insa mai multe despre asta mai tarziu.

Insa diferenta cea mai mare o face pretul. De aceea am spus incepe cu cel mai mic. Incepe cu cel mai mic si apoi vei avea suficient timp sa scalezi la cel de 100k, respectiv 150k. Demonstreaza mai intai ca sistemul tau functioneaza, ca esti un trader de futures profitabil si apoi gandeste-te la scalare.

Cum sa treci testul pentru a deveni trader finantat.

Uite un screenshot recent la cum am trecut eu ultimul cont finantat:

trader finantat 50k topstep
trader finantat 50k topstep

Dupa cum vezi risk managementul meu a fost impecabil, desi am pierdut in primele 2 zile de trading, observa ca am pierdut maxim 800$ in vreme ce castigurile mele au fost mult mai mari.

Defapt RR meu (risk to reward ratio) a fost mai mare de 1 la 1.35. Uite un screenshot care demonstreaza asta, uita-te la cel mai mare castig 717 dolari si cea mai mare pierdere 352 de dolari. Iar win rateul este de 53% procente.

blank

Deci de ce ai nevoie ca sa treci acest test este:

  • Un sistem de tranzactionare
  • Un risk management bine pus la punct
  • Consistenta si disciplina pentru a urmari acel plan

Sistemul de trading trebuie sa fie unul personal, adaptat la trader. Nu mai copia sisteme de la altii, da te poti inspira, poti testa alte sisteme, insa in cele din urma trebuie sa gasesti si sa adaptezi la ce ti se potriveste tie. Numai asa iti va fi usor sa urmezi planul si sa gasesti consistenta.

Si daca te asteptai sa iti dau pe tava sistemul in acest articol, fie am sa fac si asta fara nici un curs platit si complet gratuit. Inspira-te din acest canal de youtube, care practic e un jurnal de trading unde documentez absolut tot.

Devino un trader finantat

Acum ca ai reteta completa pentru a deveni un trader finantat, ia actiune!

Inregistreaza-ti un cont pe Topstep, si urmareste planul. Consistenta si disciplina, combinata cu un sistem de risk management bun te vor duce acolo unde vrei sa ajungi.

Ai rabdare! Nu se va intampla peste noapte, prima oara cand am incercat mi-a luat 8 luni sa trec, apoi alte luni ca sa primesc primul payout. Insa daca vei continua se va intampla!

Si sigur daca ai intrebari sau pur si simplu vrei sa ne conectam scrie-mi in comentarii sau da-mi un email 🙂

Mult succes!

Daca vrei sa ne conectam trimite-mi un mesaj pe [email protected]

Ma gasesti si pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.